„Doneaza ORICE”

Campania „Doneaza ORICE” a fost minunata! Peste 260 de saci de haine, 167 de pachete cu jucarii, 150 de perechi de incaltari, 60 de pachete de alimente, jocuri, ghiozdane, carti, chiar si un brad cu decoratiuni!

Pe 22 decembrie am dus haine, jucarii si alimente la doua comunitati sarace din jurul Bucurestiului, in Ciorogarla si Darvari, cu ajutorul unor oameni extraordinari care au vrut sa le ofere bucurie copiilor sarmani.

Am primit o casa de haine si jucarii! Timp de 3 zile si 3 nopti voluntarii Ajungem Mari au sortat si impachetat cadourile, iar pachetele au fost trasportate cu o duba si 5 masini la biserica din Ciorogarla, unde preotul a chemat familiile care aveau nevoie de ajutor. Doar el le stie cel mai bine si tocmai a fost in casele lor, asa ca stia si cine n-are brad si s-a dus imediat sa il daruiasca!

Pentru ca nu am avut unde sa facem joculetele noastre cu copiii (salile de langa biserica sunt in renovare) am pregatit pentru copii un concert de colinde „mai rock”, la chitara, de care cei mici au fost foarte incantati! Au tot aplaudat, iar la final ne-au cantat si ei un „Domn, domn, sa-naltam”. 😀

I-am oferit fiecarui copil un saculet de haine si un pachet cu jucarii, iar celor mai norocosi si o pereche de incaltari. Parintilor le-am daruit un pachet in principal cu alimente de baza (faina, orez, malai, ulei, paste, paine, pate de ficat, mandarine, bomboane de pom sapun ) si haine celor care aveau nevoie.

MAREA bucurie a fost ca cei mici au luat TOATE cartile pe care le-am lasat pe masa la intrare!

Am vrut sa vedem ce isi aleg si daca vor carti. Ei bine, le-au luat pe toate, fiecare cate una-doua! I-am intrebat daca le place la scoala si au zis „Daaaaa!” tare, in cor. Sunt copii isteti si care vor sa invete, asa ca din primavara, cand se deschid salile de langa biserica, vrem sa venim cu VOLUNTARI si sa ne ocupam de educatie. Copiii provin in din familii sarace, unii au parinti analfabeti si e mare pacat sa se piarda. Asa ca facem primul pas spre educatie RURALA! ♥

Si acum, MULTUMIRILE!

– Multumim Anca Frincu si Umbrella Communication pentru initiativa si organizarea evenimentului caritabil „Be a Santa, not a Grinch!”, la care am strans fondurile pentru alimente (si jucarii :D)

– Multumim donatorilor prezenti la eveniment, dar si celor care au donat online pentru a sprijini cauza

– Multumim celor care ne-au adus hainute frumoase si jucarii! Am avut din ce face cadouri grozave!

– Multumim celor care au adunat donatii – dna Pasere (scoala 86), Alina Anghel (proiectul „Daruiesc”), Echipa Eventarity (Blacklight Party) Theodora Voitcu (Facultatea de Medicina)

– Multumim celor care au sortat si impachetat darurile – Ruxandra, Irina, Bianca, Ina, Silvia, Oli, Cristian, Maria, Patricia, Luisa, Madalin.

– Multumim celor care ne-au ajutat cu transportul donatiilor – Anca, Bogdan, Simona, Silvia, Edi, Cristi, Claudiu

– Multumim celor care au organizat atat de rapid oamenii din comunitatile sarace (dupa ce, din motive logistice nu am mai putut merge la Alexandria) – primarul, viceprimarul, preotul din Ciorogarla si preotul din Darvari.

– Multumim celor care au cantat atat de frumos colinde si i-au bucurat pe copii: Stefan, colinde bizantine si Gabi si Violeta, colinde rock 😀

Pentru ca au fost foarte multe cadouri, ele s-au impartit intre copiii din Ciorogarla, carora le-am oferit ieri la biserica si copiii din satul Darvari, unde preotul si femeile de la biserica le lor duce direct acasa , pentru ca stiu cel mai bine care sunt cei sarmani care au nevoie.

Dupa ce am impartit donatiile am dus o parte din cadouri si la copiii nostri din apartamentele din sectorul 6, cei care au mers cu noi in tabara. Copiii erau la colindat, asa ca am lasat 3 saci de haine si unul de jucarii intr-unul din apartamente, unde doamna Dana facea cozonaci si ne-a oferit sa ii gustam. ♥

Aseara am primit si darurile de la echipa SMILE de la ORACLE, asa ca am facut si 2 vizite scurte la centrele „Ciresarii” si „Sfantul Iosif”: jocuri de societate sa se distreze in vacanta si table magnetice pentru lectiile cu voluntarii! Multumim, Roxana M, Roxana C, Andreea, Florina, Irina! Le-am dus si noi jucarii si plusuri maaaari! Am pastrat 3 table sa mai ducem si dupa vacanta.

Mai avem cateva pachete cu jucarii de dus maine intr-o alta comunitate saraca si mai avem doua laptopuri pe care vrem sa le folosim cat mai bine – vor fi pentru copiii seriosi care au facut progrese alaturi de voluntari. 😀

Am mai primit si multe obiecte ce nu puteau fi transportate printre jucarii si saci de haine, asa ca le vom duce la magazinul social al sectorului 6, acolo unde beneficiarii sunt invatati sa depuna totusi un efort pentru a primi – servicii de curatenie, spalat &aranjat haine, tuns iarba etc. Deseori beneficiarii de servicii sociale considera ca li se cuvine si este un risc si pentru copiii institutionalizati, obisnuiti in primii ani de viata sa primeasca gratuitati si cadouri, motiv pentru care noi vrem sa punem accent pe educatie. ♥

Multumim din suflet tuturor si ne-a placut mult sa aducem bucurie alaturi de voi! ♥

Sarbatori fericite si la multi ani minunati! 😀

To Top