Petrecere caritabila la Ciorogarla

“Te fac GAINA!” i-a zis unul dintre pusti, cu rol de magician pentru 5 minute, unei colege care i-a pus la indoiala puterile si magia!

Pentru ca pustii din Darvari, sat mai sarac din comuna Ciorogarla, in vestul Bucurestiului, acum POT FACE ORICE!
Am pastrat pentru ajun sa va impartasim bucuria mare pe care am trait-o sambata trecuta, alaturi de 50 de copii grozavi!

Totul a inceput cand o gasca de prieteni (in frunte cu Cristian Budaca) ne-a contactat sa le fim cauza la o petrecere caritabila unde voiau sa stranga fonduri pentru copii. Copiii din centre primesc destul de multe cadouri in perioada asta si am zis, ca si anul trecut, sa ne indreptam spre mediul rural, unde sigur gasim multi copii cu nevoi multe.

Dar nu vrem sa le oferim doar cadouri! Ci macar o zi frumoasa, in care sa ii cunoastem si de acum sa TOT mergem la ei, caci ne place sa lucram pe termen lung!

Zis si facut! Cautand copiii, i-am cunoscut pe Mihai si Laura, de la Asociatia Politeia. Ei, o echipa de 2 voluntari, merg saptamanal la copiii de clasa a V-a din Darvari, multi cu risc serios de abandon scolar, si ii ajuta la romana si matematica. Ca sa ii tina prinsi, le ofera puncte pe care le transforma in excursii sau petreceri!

Asa ca petrecerea noastra a picat la fix!
Intre timp o alta gasca frumoasa (in frunte cu Alexandra Bratu) ne-a spus ca vrea sa ofere cadouri copiilor si ne-am indreptat atentia si asupra rudelor nevoiase ale pustilor din clasa a V-a!

Dupa cautari prin magazine si organizari minutioase, cele doua grupuri de prieteni si Asociatia Politeia pregateau cadouri foarte utile copiilor: incaltaminte de iarna si geci calduroase!

Noi ne-am bucurat enorm sa fim invitati la petrecere sa ii distram pe copii cu joculete de miscare si de cunoastere! Am jucat “cot 2”, “samuraiul”, “imi place sa…”, “scut si bomba” si, bineineles, concurs pe echipe cine tine balonul mai mult in aer.
Atractia a fost concursul de stafeta pe grupe de varsta cu provocari cu baloane! Ce de strigate de incurajare!

Punctul culminant a fost momentul magicianului Valentino, care i-a cucerit pe copii, implicandu-i direct in trucuri! La final a tras concluzia “Voi puteti face foarte multe, sa nu lasati pe nimeni sa va zica altceva! Asa cum azi ati reusit sa fiti magicieni cu totii! Trebuie sa credeti in puterea voastra si ca aveti acea magie!”.

[Ne permitem sa adaugam: Iar daca cineva nu crede in voi, il puteti face GAINA, in minte sau cu un pic de magie :P]

Copiilor le-a placut la nebunie toata ziua si mai mentionam atelierul de pictat vaze mari de sticla cu elemente de Craciun si dulciurileee, pe care le-au epuizat imediat!

Multumim din suflet, Politeia, ca ne-ati prins in povestea voastra si speram sa colaboram de acum inainte! Multumim, gastile vesele, Cristian si Alexandra, pentru incredere si efortul de a le darui copiilor excat ce li se potriveste!


Felicitari tututor celor implicati! Multumim, voluntari Cristina si Raluca, pentru deschidera in a-i descoperi pe acesti copii isteti, generosi si lipiciosi! 

To Top